Előadók

Deák András

Deák András

Deák András 2012 márciusától a Bookline kibővülésével létrejött Shopline webáruház üzletfejlesztési igazgatója, fizetésforgalmi szakember.
2004-től az Inter-Európa Bank e-business üzletágának termékmenedzsere, később e-banking osztályvezető. Pályafutását 2008-tól a CIB Bankban, az internetes kártyaelfogadás szakterületének képviselőjeként folytatta. 2011-ben a PayU online fizetési szolgáltató hazai piacra történő bevezetését menedzselte és üzleti vezetését látta el. Részt vesz a SZEK.org-gal közös szakmai konzultációkban, illetve az Év Internetes Kereskedője Díj szervezésében.
Tanulmányait a BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karán, tőzsde és pénzintézetek szakirányon, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte.

Kapcsolódó események

Mennyit számít a lojalitás az e-kereskedelemben?

Ma a jelentős piaci kínálat mellett már nem elég versenyképes árral, kedvező szállítási költségekkel, díjakkal, elismerésekkel, gyakori hírlevelekkel elérni, hogy a felhasználónk újra és újra nálunk adja le rendelését, egyéb ösztönző eszközöket is be kell vetni az ismételt és még gyakoribb vásárlás eléréséhez.
Az előadásból megtudhatjuk, hogy a Shopline hogyan ötvözte a piacon elérhető törzsvásárlói rendszerek jellemzőit; eddig milyen eredményekkel járt az egy éve bevezetett, D. Tóth Krisztával promotált Shopline Törzsvásárlói Program, valamint a nemrég FHB Bankkal bevezetett FHB-Shopline co-branded törzsvásárlói kártya.

Előadó: Deák András (Shopline-webáruház Nyrt.)
DÉLUTÁNI szekció - A CSATORNÁBAN | 2013.11.14. 17:20 - 17:40 | Előadás

Ossza meg ismerőseivel!